Waarom

In maart lanceerden we het initiatief ‘Museum dicht, Collectie open’. Elke dag van de lockdown presenteerden we een werk uit de museumcollecties, om ze zo maximaal open te stellen. Door het grote succes bleven we het initiatief ook verderzetten tijdens de heropening van de musea. Door de coronamaatregelen sloten de deuren van de Vlaamse musea opnieuw op 29 oktober, om geleidelijk aan terug te openen vanaf 1 december. Twee keer per week blijven we je nog steeds verrassen met een boeiend verhaal over een kunstwerk.

Bovendien zijn ook op de websites van de Vlaamse Kunstcollectie en haar partnermusea de collecties deels ontsloten (zie de links onderaan deze pagina). Veel kijk- en leesplezier!

Deze website is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie, met medewerking van meemoo, KMSKA, Musea Brugge, MSK Gent, Mu.ZEE, M Leuven, Museum Mayer van den Bergh en Rubenshuis.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Musea Brugge (Groeningemuseum)