Waarom

Het coronavirus verhinderde ook de Vlaamse musea voor schone kunsten de deuren te openen. Maar daar legden we ons niet bij neer. Elke dag van de lockdown presenteerden wij een werk uit de museumcollecties om ze zo maximaal open te stellen. Intussen is er groen licht van de Nationale Veiligheidsraad om de musea opnieuw te openen. Door het grote succes zetten we het initiatief ‘Museum dicht, Collectie Open’ echter nog even verder. Twee keer per week verrassen we je met een boeiend verhaal over een kunstwerk.

Bovendien zijn ook op de websites van de Vlaamse Kunstcollectie en haar partnermusea de collecties deels ontsloten (zie de links onderaan deze pagina). Veel kijk- en leesplezier!

Deze website is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie, met medewerking van meemoo, KMSKA, Musea Brugge, MSK Gent, Mu.ZEE, M Leuven, Museum Mayer van den Bergh en Rubenshuis.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Musea Brugge (Groeningemuseum)